Хиляди протестиращи от цялото Обединено кралство призоваха в Лондон за спешни

...
Хиляди протестиращи от цялото Обединено кралство призоваха в Лондон за спешни
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи в Лондон поискаха мерки срещу климатичните промени

Хиляди протестиращи от цялото Обединено кралство  призоваха в Лондон за " незабавни политически дейности " в отбрана на природата , оповестява Агенция Франс Прес.

В марша " Възстановете природата в този момент " взеха участие  към 350 разнообразни организации,  от протестни групи като Just Stop Oil и Extinction Rebellion до по-масови организации като National Trust и WWF.

Шествието прикани за приемането на законопроект за  околната среда в идващия парламент след парламентарните избори идващия месец.
 На 4 юли британците ще гласоподават за нов парламент
На 4 юли британците ще гласоподават за нов парламент

Изборите са свикани от премиера

Протестиращите минаха от едната страна на Хайд парк в английската столица, марширувайки около Даунинг стрийт до площада на Народното събрание, облечени в костюми на тематика дива природа и с необикновени шапки и маски.

Придружени от песни, викания " възстановете природата в този момент " и повече от един барабанен кръг, протестиращите приканиха изменението на климата и природата да бъдат приоритет в предизборната акция и от идващото държавно управление.

Британската актриса Ема Томпсън поведе шествието, като сподели, че нейното обръщение е към държавното управление " да спре да бъде толкоз безконтролно ".

Томпсън сподели пред Агенция Франс Прес по време на шествието, че не може да повярва на " липса на ангажираност " на политическите партии по време на продължаващата предизборна акция.

" Ние сме в окото на бурята. Всички се интересуват от хубостта на нашите острови, а ние я губим толкоз бързо ", добави тя.

Чистотата на реките и водите беше гореща тематика на тези избори, като през последните няколко години няколко абсурда с изтичане на отпадни води провокираха гнева на екоактивистите.
 Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева багра
Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева багра

Двама души са арестувани

По-рано по време на предизборната акция водач на по-малката партия Либералдемократи падна от дъска за гребане в езеро, с цел да показва сериозността на рецесията с канализацията в Англия.

Опозиционната Лейбъристка партия, която евентуално ще завоюва властта на тези избори, даде обещание да приключи новите лицензи за изследване на петрол и газ в Северно море и да сътвори компания за чиста сила, наречена Great British Energy.

Лидерът на лейбъристите Кийр Стармър обаче беше подложен на критика преди този момент, че се отхвърли от обещанието да харчи 28 милиарда паунда годишно за зелена инфраструктура.

Консерваторите смекчиха уговорките за това по какъв начин ще реализиран задачата на Обединеното кралство за 2050 година за нулеви излъчвания посредством отменяне на възбраната за продажба на нови бензинови и дизелови коли от 2030 до 2050 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР